Mi az a daytrade?

A daytrade magyar megfelelője a napon belüli kereskedés. A mi cégünk az amerikai tőzsdékhez nyújt kereskedési lehetőségeket, így mi inkább a daytrade szót használjuk a “napon belüli kereskedés”-re.

A daytrade (napon belüli kereskedés) leegyszerűsítve annyit jelent, hogy minden pozicíót, amit megnyit még aznap le is zár.

Például, ha vesz 100 darab Google részvényt, akkor még ugyan azon a napon el is adja. Nagy előnye a napon belüli kereskedésnek a nagy tőkeátéttel, így pénzének többszörösével is kereskedhet, így a hozamai is nőnek (és a kockázatai is nőnek). Másik nagyon nagy előnye a daytrade-nek (napon belüli kereskedésnek), hogy könnyű short pozicíiót nyitni, azaz könnyen játszhat a részvények esésésre is.

Egy példa sikeres kereskedésre. Ön 1 millió forintjához, kap még másik 4 milliót ( a mi tőkeáttételünkkel) és ezzel arra játszik, hogy az 500 dolláros Google részvény esni fog. Ha Önnek igaza lesz és rövid időn belül 495 dollárt ér a Google részvény, akkor az részvényenként 5 dollár nyereség, ami 1%-os hozam, de mivel 5-örös tőkeáttétellel kereskedet, így ez a tőkéjére vetítve 5% hozamot ér. Tehát nem egyszerűen abból ért el hozamot, hogy esett egy részvény, hanem a hozamnak többszörösét nyeri. Ezen lehetőségek nagyobb hozammal rendelkeznek, így magasabb kockázatot is tartalmaznak.

Ha szeretné megtanulni, hogyan lehet ebből hozamokat elérni, ha szeretne többet megtudni a napn belüli kereskedésről, azaz a daytrade-ről, akkor nézze meg oktatásainkat és figyelje folyamatosan híreinket.

Szólj hozzá